Zo wordt de prijs van metaal en ijzer bepaald

21 november 2022
|
626
witgoed hoensbroek

Nu de economie weer open is, maar er wel oorlog is, zie dat veel grondstoffen sterk in prijs gestegen zijn. Metaal en ijzer prijzen vallen hier ook onder. Heb jij je ooit afgevraagd hoe metaal prijzen worden bepaald? Als je er over na gaat denken zul je al snel beseffen dat het een ongelooflijk ingewikkeld proces is. Toch heeft dit ingewikkeld proces te maken met jou, als jij witgoed wilt wegbrengen bijvoorbeeld, bij witgoed Hoensbroek. De prijs dat jij krijgt bij witgoed Hoensbroek is afhankelijk van deze ingewikkelde markt.

Van het berekenen van grondstoffen, transportprijzen tot het analyseren van vraag en aanbod. Waarom zijn metaal en ijzer prijzen zo hoog? Hier zijn een aantal redenen!

Waarom is de prijs van metaal en ijzer zo hoog?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst begrijpen dat er een reeks factoren en doorwerkingseffecten zijn die de staalprijs zowel wereldwijd als lokaal beïnvloeden - zoals het effect van de wereldwijde Coronapandemie en de oorlog in Oekraïne, op de toeleveringsketen.

witgoed hoensbroek

Enkele van de belangrijkste redenen voor de stijging van de mondiale en lokale staalprijzen zijn:

  • Een grotere vraag naar staal.
    Opnieuw zorgden overheidsstimulansen en een tekort aan hout voor bouwprojecten voor een grote vraag naar staal, waardoor de prijzen stegen.
  • Fluctuerende markt
    De relatieve voorkeur voor verschillende ertssoorten hangt af van de marktvoorwaarden. De grootste drijvende kracht is misschien wel de winstmarge die staalproducenten behalen - gedefinieerd door de prijs waartegen zij hun staal verkopen minus de kosten van hun grondstoffeninput.
  • Een achterstand in staalorders als gevolg van bestaande en geplande infrastructuurprojecten werd nog verergerd door aanhoudende tekorten aan arbeidskrachten als gevolg van Covid.
  • Andere wereldwijde verstoringen van de scheepvaart, de handel en de productie hebben ook aanzienlijke gevolgen gehad.
  • De Russische inval in Oekraïne is een ander actueel voorbeeld. De Russische aanvallen hebben gezorgd voor verdere wereldwijde instabiliteit van de staalprijzen, met name voor de staalfabrieken van Azovstal, de grootste staalproducenten in Europa.
Gerelateerd nieuws  3 tips om inzicht te krijgen in je financiën

Dit is dus een kort overzicht van hoe verschillende factoren, waarvan vele met elkaar verband houden, de staalprijs doen stijgen.

Lees ook 3 tips voor een klimaat neutrale werkplek

Recent

5 redenen waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie

4 april 2024

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

29 januari 2024

Wat doen anabolen met je lichaam?

26 januari 2024

De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl

8 januari 2024

Meer in deze categorie

5 redenen waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie

|

De invloed van marketing op alcoholconsumptie

|

Vervelend dilemma: Eerst scheiden of eerst huis verkopen?

|

Klantloyaliteit in verschillende sectoren

|
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!