3 tips voor een klimaat neutrale werkplek

12 oktober 2022
|
810
ventilator koeling

We spenderen allemaal het grootste deel van de week op het werk. Het is dan natuurlijk erg belangrijk dat we een fijne werkomgeving hebben. Veel werknemers vinden het belangrijk dat het bedrijf waar ze werken rekening houdt met het milieu. Zet die ventilator koeling maar alvast uit. Probeer als bedrijf dan ook een klimaat neutrale werkplek te creëren, maar hoe doe je dat? In dit artikel ga ik je drie tips geven hoe jij dit kunt realiseren.

Groene kantoorartikelen

Allereerst kun je als bedrijf beginnen met het investeren in groene kantoorartikelen. Door deze verantwoordelijke artikelen te kopen, kun je al een bijdrage doen aan het milieu. Schaf alleen nog maar papier aan met het FSC-keurmerk aan, dan weet je dat het op een verantwoorde manier is geproduceerd. Daarnaast kun je pennen en andere kantoorartikelen eenvoudig hergebruiken, en vermijd markers, want hier zitten oplosmiddelen in. Kijk daarnaast eens naar ordners van gerecycled karton, gerecycled papier, houten pennen, opladers van hennep.

Planten op kantoor

Uit onderzoek is gebleken dat planten er goed zijn voor op een kantoor. Het verbetert de productiviteit, motivatie, concentratie en het zorgt voor een soort van geluksgevoel. Planten maken halen niet alleen de spanning uit het lichaam, maar een bos bloemen kan ook een positief effect hebben op de werkbeleving en communicatie binnen het bedrijf. Bloemen en planten verdampen water en zorgen voor een goede vochtigheid van de lucht, daarnaast zijn planten ook in staat om de lucht te filteren en schadelijke stoffen uit de lucht te halen. Investeer dus ook in planten.

Gerelateerd nieuws  5 redenen waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie

Kijk eens naar tochtstrips

Tochtstrips kun je al voor een paar euro kopen bij de lokale bouwmarkt. Daarnaast heb je ook nog een soort van folie die je op het raam kunt plakken die zorgt voor minder tocht. Sommige bedrijven zijn bezig met het isoleren van het gebouw en het aanschaffen van zonnepanelen. Dit kost niet alleen heel veel werk, maar het is ook nog eens ontzettend duur. Tochtstrips en folie zorgen ervoor dat het minder snel afkoelt waardoor je de verwarming niet zo hoog hoeft te zetten!

Dit waren ze dan, de drie tips die jou kunnen helpen om een klimaat neutralere werkplek te creëren. Probeer eens wat uit en kijk wat het jou oplevert.

Zou je nog graag een nieuwe taal willen leren? Wij geven jou in een andere blog een aantal tips!

Lees ook: Zo reinig je het interieur van de auto.

Recent

Hoe bepaal ik mijn budget voor een bruidsjurk?

20 juli 2024

Voertuigreclame: een krachtig instrument voor lokale marketing

4 juli 2024

Hoe verpakkingen bijdragen aan de merkidentiteit

28 mei 2024

5 redenen waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie

4 april 2024

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Meer in deze categorie

Hoe verpakkingen bijdragen aan de merkidentiteit

|

5 redenen waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie

|

De invloed van marketing op alcoholconsumptie

|

Vervelend dilemma: Eerst scheiden of eerst huis verkopen?

|
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!