Hoe schoonmaken een positieve werking heeft op jouw mentale staat

27 juli 2023
|
215
schoomaken

Het opruimen van jouw omgevingen is vaak vermoeiend. Dit kan omdat je misschien weinig tijd om een grondige schoonmaak te doen, of een andere reden waardoor het telkens een rommel blijft. Dit kan zowel op de werkvloer zijn, je auto, of bij je thuis. Echter is een schone werkruimte of woning kan enorm helpen bij het verbeteren van jouw mentale staat. Wij vertellen je waarom.

Het opruimen van een ruimte gaat verder dan alleen het weggooien van afval, of het wegstoppen van spullen. Het is namelijk een therapeutische en verwikkende ervaring. Het geeft je ruimte om een stuk helderder te denken, onder andere. Een opgeruimde ruimte zorgt niet alleen voor meer ruimte in je woning of werkplek, maar ook voor meer ruimte in je hoofd. Wanneer jij je omringt met netheid en orde, zul je minder snel rommel en chaos in je hoofd ervaren. Hierdoor word je een stuk kalmer. Je concentratie en creativiteit zullen hier ook op vooruit gaan.

Verminderen van Stress

Stress kan zich eenvoudig opstapelen wanneer je in een rommelige omgeving bent. Door een ruimte te creëren die opgeruimd is, zul je snel merken dat dit een verlichtend gevoel geeft. Natuurlijk is voor de een opruimen makkelijker dan voor de ander, maar het heeft hetzelfde effect. Vind je het lastig om op te ruimen. Probeer dan iets van muziek te luisteren of een podcast op te zetten, zodat het opruimen niet als een te zware taak voelt. Een opgeruimde omgeving kan namelijk het stressniveau significant verlagen.

Gerelateerd nieuws  Skin care mythes ontkracht: alles over huidverzorging

Gevoel van controle

Het opruimen kan ook een gevoel van controle geven. Door spullen te organiseren en op de juiste manier op te ruimen, zul je merken dat je niet alleen rust krijgt, maar ook controle over je eigen omgeving hebt. Het kan namelijk voorkomen dat jij je door externe factoren het gevoel van controle niet kunt ervaren. Waardoor het dus mooi is, dat een opgeruimde omgeving dat wellicht wel voor jou kan betekenen.

Schoonmaakbedrijf inschakelen

Wanneer je echt merkt dat je niet vooruit komt, omdat je het je echt niet leuk om schoon te maken, kun je er ook altijd voor kiezen om schoonmaaktips te zoeken, of een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Zij kunnen bij jou bijvoorbeeld 1 of 2 keer in de week komen schoonmaken.

Merk je dat je op de werkvloer juist niet tot rust komt door een rommelige omgeving? Wellicht wordt het dan eens tijd om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen, of hier mee te sparren. Om er in ieder geval voor te zorgen dat je hierdoor een stukje beter kunt functioneren.

Lees ook: skin care mythes ontkrachtigd

Recent

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

29 januari 2024

Wat doen anabolen met je lichaam?

26 januari 2024

De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl

8 januari 2024

Social media en drugsgebruik

5 januari 2024

Meer in deze categorie

Wat doen anabolen met je lichaam?

|
,

Skin care mythes ontkracht: alles over huidverzorging

|

Tips om gezond oud te worden

|

Slimme verpakkingsmiddelen voor huis en tuinartikelen

|
,
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!