De kracht van blogs op jouw website

8 april 2023
|
305
blogs op website

Het voornaamste doel van jouw website is natuurlijk het krijgen van bezoekers en het verhogen van de omzet. Hoe aantrekkelijk jouw website ook uitziet, helaas krijg je die bezoekers niet vanzelf. Om er voor te zorgen dat je bezoekers krijgt, moet je bovenaan in Google komen. Dit kan op verschillende manieren, waaronder SEO en SEA. Naast het gebruik van zoekwoorden, hebben ook blogs een groot effect op de zichtbaarheid van jouw website. Maar hoe schrijf je nu krachtige blogs die jou kunnen helpen om meer bezoekers te krijgen? Dat vertellen we in deze blog!

Het effect van blogs op je SEO

Blogs hebben een aantal effecten op de SEO van jouw website. Allereerst draagt het bij aan de vindbaarheid. Zo meer en kwalitatieve informatie/ content op jouw website te delen, zal jij makkelijker gevonden worden in Google. Daarnaast zorgt een blog ervoor dat je intern naar pagina’s kunt linken. Ook dit werkt in je voordeel op het gebied van SEO. Door regelmatig nieuwe content op jouw website toe te voegen, zal Google langskomen om jouw content te controleren. Wanneer Google langskomt en de content relevant vindt, zal jij sneller hoger in de zoekmachine komen. Een ander voordeel van goede blogs of een bepaald onderwerp, is dat het backlinks kan opleveren. Zo zullen andere websites naar jouw blogs linken, waardoor jouw website een bepaalde autoriteit krijgt. Meer weten over de SEO van jouw website? Je leest hier bij youtube video bovenaan Google komen.

blogs op website

Waarom blogs op je website?

Het schrijven van blogs op jouw website is niet alleen goed voor de SEO. Zo heeft het ook een aantal andere voordelen. Deze zullen we hieronder opsommen.

Meer informatie

Het schrijven van blogs zorgt ervoor dat je eenvoudige en toegankelijke manier informatie toevoegt aan je website. Zo kan jij laten zien dat je bepaalde kennis in huis hebt of op een bepaald gebied een expert bent. Naast dat erg handig is voor de bezoekers, heeft deze hoeveelheid aan informatie ook effect op de vindbaarheid in Google. Zo is jouw website op meer onderwerpen te vinden in Google en zullen er daardoor meer bezoekers op jouw website terechtkomen.

Gerelateerd nieuws  De uitvinder van de mobiele telefoon

Persoonlijker

In de meeste gevallen wordt een blog laagdrempelig en informeel geschreven. De hoeveelheid informatie die je kan delen in blogs zorgt voor eerlijkheid en transparantie over je bedrijf. Daarnaast geef je door middel van blogs ook de mogelijkheid om de lezers het bedrijf te leren kennen. Door deze persoonlijke kant te laten zien, zul je een persoonlijke relatie opbouwen met de bezoeker die ook weer een effect heeft op de conversies.

Wat maakt een goede blog?

Er zijn een aantal andere zaken waar je op kunt letten bij het schrijven van een blog voor de SEO van je website. Deze zullen we hieronder opsommen.

  • De eerste tip voor het schrijven van een goede blog is het gebruiken van zoekwoorden. Zo zorg je ervoor dat mensen die het zoekwoord opzoeken in Google, bij jouw blog terechtkomen. Voor het kiezen van de juiste zoekwoorden zijn er een aantal SEO-tools. 
  • Een andere tip is linking. Zorg ervoor dat er links worden gemaakt naar jouw blog en dat er vanuit jouw blog links zijn naar andere blogs. Wanneer een blog links krijgt wordt de blog door Google als relevant gezien, waardoor dit een positief effect heeft op de vindbaarheid van de blog.
  • Een aantal andere eenvoudige tips die je kunt toepassen op jouw blog zijn: maak kopjes en maak korte alinea’s, gebruik afbeeldingen, kies ervoor om eenvoudige en toegankelijke taal te gebruiken, maak geen grammatica- of spellingsfouten en kies voor een call-to-action!

Bekijk ook 5 Tips voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Recent

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

29 januari 2024

Wat doen anabolen met je lichaam?

26 januari 2024

De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl

8 januari 2024

Social media en drugsgebruik

5 januari 2024

Meer in deze categorie

Slimme verpakkingsmiddelen voor huis en tuinartikelen

|
,

De uitvinder van de mobiele telefoon

|
,

Operator: betekenis en functie

|
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!