Wanneer kan een baby zitten?

24/10/2022
|
21
Baby zitten

Wanneer je baby heeft geleerd om te zitten, ziet alles er anders uit voor de kleine. Ze kunnen de wereld nog beter zien en hebben hun handjes vrij om nog meer te kunnen ontdekken. Eerst moeten ze natuurlijk nog andere fasen doorlopen voordat ze zelf sterk genoeg zijn om te kunnen zitten. Onder andere de nekspieren moeten sterk genoeg zijn om het hoofdje rechtop te houden. Wanneer het eindelijk zo ver is dat de baby zelfstandig op een krukje kan zitten, lees je in deze blog.

Eerst kruipen

Natuurlijk dient je baby eerst andere kwaliteiten onder de knie te hebben, voordat hij of zij zelfstandig kan zitten. In de eerste paar maanden na de geboorte ligt baby’s vooral vaak op de rug en leren ze hun armpjes en beentjes kennen. Ze bewegen ze veelal in het rond zonder dat ze er zelf weet of controle over hebben. Na deze eerste fase beginnen baby’s het omrollen te leren en gaan ze langzaam de wereld kruipend ontdekken. Hier ontwikkelen de nek en armspieren zich vooral. Dit is belangrijk, zo kunnen de spieren alvast wennen aan de kracht die nodig is om jezelf te kunnen optrekken. Nadat de nek- en armspieren wat sterker zijn, kan je je baby aanleren om zichzelf te gaan optrekken aan jouw hand.

Leren zitten

Gemiddeld leren baby’s zelfstandig te leren zitten tussen de 7 en 13 maanden. In deze periode zijn de nekspieren dusdanig ontwikkeld dat de baby zelfstandig rechtop kan blijven zitten, zonder dat het naar voor of achter valt. Help in de eerste maanden door je baby zich te laten optrekken aan je hand. Laat ze vervolgens op je schoot zitten, zodat je altijd in de buurt bent om je baby op te vangen. Pas wanneer de baby sterk genoeg is om te blijven zitten zonder om te vallen, kun je een kinderstoel gaan gebruiken. Zo raakt de baby echt betrokken en kan het gaan beginnen met het ontdekken van de wereld op een ander niveau!

De volgende stap

Wanneer de nek sterk genoeg is om het hoofdje rechtop te houden, en het heeft geleerd om zelfstandig te zitten. Kun je gaan beginnen met het leren lopen! Dit proces zal ongetwijfeld langer gaan duren dan het leren zitten. Je kunt dit proces helpen door bijvoorbeeld een loopstoel voor de baby aan te schaffen. Hier kan hij of zij zichzelf optrekken en langzaam beginnen met leren om de voetjes te gaan gebruiken!

Vond je deze informatie interessant? Lees dan snel onze andere informatieve blogs! Kom bijvoorbeeld te weten hoe mensen zich kleedden in de jaren 20, of leer wat een marketing funnel is.

Recent

Zo wordt de prijs van metaal en ijzer bepaald

21/11/2022

Zo reinig je het interieur van de auto

16/11/2022

Opgaan voor scooter rijbewijs?

26/10/2022

3 tips voor een klimaat neutrale werkplek

12/10/2022

Spanning in lichaam: zo raak je het kwijt

10/10/2022

Meer in deze categorie

Opgaan voor scooter rijbewijs?

|

Spanning in lichaam: zo raak je het kwijt

|
,

Zo kleedden ze zich in de jaren 20

|

Similique sed blanditiis praesentium facere recusandae facilis

|
, ,
© Copyright LTKMedia 2022
hello world!