Wanneer kan een baby zitten?

24 oktober 2022
|
625
Baby zitten

Wanneer je baby heeft geleerd om te zitten, ziet alles er anders uit voor de kleine. Ze kunnen de wereld nog beter zien en hebben hun handjes vrij om nog meer te kunnen ontdekken. Eerst moeten ze natuurlijk nog andere fasen doorlopen voordat ze zelf sterk genoeg zijn om te kunnen zitten. Onder andere de nekspieren moeten sterk genoeg zijn om het hoofdje rechtop te houden. Wanneer het eindelijk zo ver is dat de baby zelfstandig op een krukje kan zitten, lees je in deze blog.

Eerst kruipen

Natuurlijk dient je baby eerst andere kwaliteiten onder de knie te hebben, voordat hij of zij zelfstandig kan zitten. In de eerste paar maanden na de geboorte ligt baby’s vooral vaak op de rug en leren ze hun armpjes en beentjes kennen. Ze bewegen ze veelal in het rond zonder dat ze er zelf weet of controle over hebben. Na deze eerste fase beginnen baby’s het omrollen te leren en gaan ze langzaam de wereld kruipend ontdekken. Hier ontwikkelen de nek en armspieren zich vooral. Dit is belangrijk, zo kunnen de spieren alvast wennen aan de kracht die nodig is om jezelf te kunnen optrekken. Nadat de nek- en armspieren wat sterker zijn, kan je je baby aanleren om zichzelf te gaan optrekken aan jouw hand.

Leren zitten

Gemiddeld leren baby’s zelfstandig te leren zitten tussen de 7 en 13 maanden. In deze periode zijn de nekspieren dusdanig ontwikkeld dat de baby zelfstandig rechtop kan blijven zitten, zonder dat het naar voor of achter valt. Help in de eerste maanden door je baby zich te laten optrekken aan je hand. Laat ze vervolgens op je schoot zitten, zodat je altijd in de buurt bent om je baby op te vangen. Pas wanneer de baby sterk genoeg is om te blijven zitten zonder om te vallen, kun je een kinderstoel gaan gebruiken. Zo raakt de baby echt betrokken en kan het gaan beginnen met het ontdekken van de wereld op een ander niveau!

Gerelateerd nieuws  Hoe maak je jouw overkapping winterklaar?

De volgende stap

Wanneer de nek sterk genoeg is om het hoofdje rechtop te houden, en het heeft geleerd om zelfstandig te zitten. Kun je gaan beginnen met het leren lopen! Dit proces zal ongetwijfeld langer gaan duren dan het leren zitten. Je kunt dit proces helpen door bijvoorbeeld een loopwagen voor de baby aan te schaffen. Hier kan hij of zij zichzelf optrekken en langzaam beginnen met leren om de voetjes te gaan gebruiken!

Vond je deze informatie interessant? Lees dan snel onze andere informatieve blogs! Kom bijvoorbeeld te weten hoe mensen zich kleedden in de jaren 20, of leer wat een marketing funnel is.

Recent

5 redenen waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie

4 april 2024

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

29 januari 2024

Wat doen anabolen met je lichaam?

26 januari 2024

De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl

8 januari 2024

Meer in deze categorie

Wat doen anabolen met je lichaam?

|
,

Skin care mythes ontkracht: alles over huidverzorging

|

Tips om gezond oud te worden

|

Slimme verpakkingsmiddelen voor huis en tuinartikelen

|
,
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!