Dit is een online marketing funnel

26/09/2022
|
41
free publicity

Een marketing funnel is een trechter die veel in de marketingcommunicatie gebruikt wordt. In deze blog lees je wat een marketing funnel inhoudt en waarvoor het gebruikt wordt.

Marketing funnel

In de marketing funnel ben je bezig met het aantrekken van potentiële klanten. De funnel staat symbool voor de reis van jouw potentiële klant. In de vorm van een trechter, doorloopt een potentiële klant verschillende stappen. De funnel heeft twee belangrijke doelen. Het eerste doel is om prospects em afhakers van elkaar te scheiden. Het andere doel van de funnel is om prospects klaar te stomen voor de sale. Door een duidelijk systeem in te richten in de funnel, zorg je ervoor dat je bezoekers kunt sturen, beïnvloeden en converteren.

Voordelen van een marketing funnel

Een marketing funnel geeft jou een duidelijker beeld op de customer journey. Een customer journey is handig om te hebben, maar je zult er als bedrijf ook naar moeten handelen. Dat kan, door middel van een marketing funnel. Bovendien is elke stap in een marketing funnel meetbaar. Hierdoor kun je dus precies zijn, waar de prospects afhaken.

AIDA model

Er zijn verschillende marketing-funnels. De meest bekende marketing-funnel is het AIDA-model. Dit model omvat vier verschillende fases. De fases zijn als volgt: Awareness (aandacht), Interest (interesse), Desire (verlangen), Action (actie).

Content marketing funnel

De content marketing funnel bestaat bovendien uit drie lagen. De lagen zijn TOFU, MOFU en BOFU. Dit staat voor Top Of The Funnel, Middle Of The Funnel en Bottom Of The Funnel. De TOFU is de fase van awareness in de funnel. De MOFU is de fase van consideration in de funnel. De BOFU is de laatste fase in de content marketing funnel. Deze fase staat voor de conversion in de funnel.

PR-bureau

Om meer potentiële klanten aan te trekken kan gebruik worden gemaakt van een PR-bureau. Een PR-bureau is een bureau dat zich richt op het generen van free publicity. Dit betekent ook wel gratis publiciteit. Met gratis publiciteit, wordt de naamsbekendheid vergroot. Een hogere naamsbekendheid, levert ook een toename in de potentiële klanten. Het voordeel van een PR-bureau is dat zij precies weten welke media voor jou relevant is, zodat voor jou maximaal resultaat kan worden opgeleverd.

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog een duidelijke idee hebt bij een marketing funnel. Probeer zelf ook eens een marketing funnel te maken voor jou bedrijf. Het levert een veel voordelen op! Succes!

Recent

Zo wordt de prijs van metaal en ijzer bepaald

21/11/2022

Zo reinig je het interieur van de auto

16/11/2022

Opgaan voor scooter rijbewijs?

26/10/2022

Wanneer kan een baby zitten?

24/10/2022

3 tips voor een klimaat neutrale werkplek

12/10/2022

Meer in deze categorie

Zo reinig je het interieur van de auto

|

Spanning in lichaam: zo raak je het kwijt

|
,

Amet tempore magnam assumenda velit autem dolorum deleniti

|
, ,

Similique sed blanditiis praesentium facere recusandae facilis

|
, ,
© Copyright LTKMedia 2022
hello world!