Manieren om duurzaam te investeren

10 maart 2023
|
199
Huis te koop heuvelland

Duurzaam investeren is de trend van de toekomst. Steeds meer mensen willen hun geld investeren in bedrijven of andere dingen die zorgen voor duurzaamheid en een betere toekomst voor onze planeet. Maar hoe kun je duurzaam investeren en wat zijn de mogelijkheden? Hieronder hebben we een aantal manieren op een rijtje gezet.

Duurzaam beleggen

Beleggen in aandelen is altijd een goede manier om je geld te investeren. Als je duurzaam wilt gaan investeren dan moet je beleggen in bedrijven die goede dingen voor het milieu doen of erg veel bezig zijn met duurzaamheid. Beleg bijvoorbeeld in bedrijven die wereldwijd bezig zijn met duurzaamheid. Denk hier bijvoorbeeld aan oplossingen voor, water, energie, grondstoffen en klimaat.

Verduurzaam je eigen huis

Een andere goede manier om geld duurzaam te investeren is door het te investeren in je eigen huis. Denk hierbij aan investeringen zoals, het isoleren van je hele huis. Het kopen van zonnepanelen of dubbel glas laten plaatsen. Je energie kosten gaan omlaag en uiteindelijk kun je zelfs je geld terugverdienen. Verder is het ook heel fijn dat er vele subsidies zijn die het verduurzamen van je huis extra aantrekkelijk maken. Deze investeringen zorgen er ook voor dat je huis meer waard wordt. Dus hoe meer je investeert hierin hoe meer je uiteindelijk kunt terug verdienen.

Wil jij niet investeren in een eigen huis, maar een nieuw duurzaam huis kopen in Zuid Limburg. Gelukkig zijn er genoeg huizen te koop in het heuvelland. Een duurzame koopwoning in het heuvelland kopen is een goede investering om te maken. Wil jij meer weten over de kenmerken van een duurzaam gebouwd huis? Lees dan nu onze blog hierover!

Gerelateerd nieuws  Welke dierenverzekering is het meest prijsgunstig

Investeer in duurzame fondsen

Er zijn heel veel fondsen waarin je kunt investeren die zich focussen op duurzaamheid. Deze fondsen kunnen in handen zijn van banken zoals ABN Amro of Rabobank. Deze specifieke fondsen investeren dan in bedrijven die zich inzetten in groene energie, het verminderen of recyclen van afval en het verbeteren van arbeidsomstandigheden.

In het kort

Als je op zoek bent naar manieren om je geld te laten groeien en tegelijkertijd een bijdrage wilt leveren aan een betere toekomst voor onze planeet, dan is duurzaam investeren zeker het overwegen waard. Je kunt bijvoorbeeld investeren in duurzame fondsen, duurzame energie of duurzame bedrijven. Zo kun je je investeringen in lijn brengen met je persoonlijke waarden. Maar voordat je een beslissing neemt, is het wel belangrijk om je opties zorgvuldig te overwegen en te leren over de verschillende duurzame investeringsmogelijkheden.

Wil jij weten hoe je jouw werkplek klimaat neutraal kunt maken? Lees dan onze blog over dit onderwerp!

Recent

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

29 januari 2024

Wat doen anabolen met je lichaam?

26 januari 2024

De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl

8 januari 2024

Social media en drugsgebruik

5 januari 2024

Meer in deze categorie

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

|

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

|

Social media en drugsgebruik

|

Hoe organiseer je het beste personeelsuitje?

|
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!