Leuk om te doen: raften in de Ardennen

3 februari 2023
|
63
raften in de Ardennen

Het is weliswaar nog winter, waardoor het niet helemaal de juiste timing lijkt om een zomerse activiteit te plannen. Niets is minder waar. Raften wordt juist in de periode tussen eind oktober en begin maart gepland. Ben je op zoek naar een leuke activiteit (lees: raften in de Ardennen)? Lees verder en plan snel jouw activiteit in!

De Ardennen

Of je nu toe bent aan een wandelvakantie, weekendje weg met je vrienden of teambuilding: in de Ardennen is het allemaal mogelijk. Dit gebied ligt in het zuiden van België en is nabijgelegen de bossen, waardoor het ideaal is om de wandelroutes te bewandelen. Of zijn jij en je collega’s toe aan team building buiten het kantoor? Dan zijn de Ardennen een leuke omgeving om een onvergetelijke tijd te beleven. Maar ook voor een weekendje weg met je vrienden kan je terecht in de Ardennen. Genoeg redenen om de regio van de Ardennen van je bucketlist at te strepen. Oftewel, een populaire bestemming voor avontuurlijke toeristen.

Raften

Je bent een aantal dagen in de Ardennen, maar welke activiteiten ga je inplannen? Een populaire activiteit die je daar kunt ondernemen is raften. Het is een activiteit die voor iedereen toegankelijk is, mits je behoefte hebt om iets avontuurlijks te ondernemen. In de Belgische Ardennen kan je, als de waterstand het toelaat, ook raften. De beste periode is dan ook tussen oktober en maart, aangezien de waterstand dan hoger staat.

Rafting is een leuke en spannende watersport. Het idee is dat je van A naar B gaat, door middel van het navigeren van een rubberboot door wilde stromingen. Er zijn verschillende niveaus van rafting, afhankelijk van wat voor avonturieren jij en je vrienden zijn. Zo vind je ook in de Ardennen verschillende routes die je kunt nemen, afhankelijk van de beginners of gevorderden.

Gerelateerd nieuws  3 tips om autopech te voorkomen!

Het is een activiteit die je niet zomaar ergens inplant. Als je al de kans krijgt, is het wel iets om van je bucketlist af te kunnen strepen. Het is ideaal als je een buitenmens bent en houdt van de natuur. Je kunt namelijk genieten van de prachtige natuur, terwijl je met een rubberboot door de wilde stromingen vaart. Het is een leuke manier om met je familie of vrienden te genieten van de buitenlucht. Je leert niet alleen de Ardennen beter kennen, maar ook de mensen met wie je onderweg bent. Tijdens het raften kan je natuurlijk altijd een professionele gids inhuren. Die weet precies welke plekken je beter kunt vermijden en welke stromingen onmisbaar zijn voor een onvergetelijke ervaring.

Schroom niet en maak 2023 een onvergetelijk jaar. Stap uit je comfortzone door nieuwe activiteiten uit te proberen. Maar maak het ook een jaar van samenhorigheid door meer tijd met vrienden, collega’s en familie door te brengen. Wil je op jouw werkplek, naast teambuilding, ook meer tijd gaan steken in milieu? Lees hier 3 tips voor een klimaat neutrale werkplek.

Recent

Manieren om duurzaam te investeren

10 maart 2023

Een weekend yoga in Limburg

9 maart 2023

Inschrijving bij een koopwoning? Dat doe je zo;

8 maart 2023

Kenmerken van een duurzaam gebouwd huis

27 februari 2023

Operator: betekenis en functie

16 februari 2023

Meer in deze categorie

Manieren om duurzaam te investeren

|

Inschrijving bij een koopwoning? Dat doe je zo;

|

Gietvloer in de garage? Doe het zelf!

|

Vloer schuren? Deze 3 tips helpen je!

|
© Copyright LTKMedia 2023
hello world!