Eerste hulp bij muggen

21 juli 2023
|
255
muggen

In de zomer krijg je weer volop bezoek van vliegende vrienden in de tuin, beter bekend als muggen. Waar de een er vaak genadig van afkomt met slechts een of twee bultjes, wordt de ander lek geprikt. Dat betekent dat je alles uit de kast moet halen om de muggen op een afstandje te houden. Echter heb je vaak geen ingewikkelde middeltjes nodig, maar kun je al een hoop bereiken met een paar maatregelen en een paar spullen uit je keukenkastje. Welke werken het best? We vertellen het je graag!

Horren en klamboes

Gebruik horren voor ramen en deuren, en hang een klamboe over je bed om te voorkomen dat muggen je 's nachts lastigvallen. In vele woonwinkels vindt je mooie exemplaren van klamboes en heb je de keuze uit verschillende horren. Er is dus altijd wel een die past bij je interieur en je tuin.

Ventilator

Muggen zijn zwakke vliegers, dus het gebruik van een ventilator kan helpen om ze weg te blazen en je slaapgedeelte muggenvrij te houden. Daarbij zorgt een ventilator voor de nodige verkoeling. Een win-win situatie dus.

Vermijd parfum en geurende producten

 Muggen worden aangetrokken door sterke geuren, dus het vermijden van parfum en geurende producten kan helpen om ze op afstand te houden. Neem bijvoorbeeld een geurloze deodorant.

Etherische oliën

Sommige etherische oliën hebben muggenwerende eigenschappen, zoals citronella, lavendel, eucalyptus, pepermunt en tea tree olie. Verdun een paar druppels van deze oliën in water en spray ze op je huid of gebruik een diffuser in de kamer. Mocht het hiermee niet lukken, dan kun je altijd nog een goede ongediertebestrijder inschakelen om de klus te klaren.

Gerelateerd nieuws  Tips om je veiliger te voelen in je eigen woning

Muggenwerende middelen
Mochten de huis-tuin en keukenmiddeltjes niet werken, dan kun je altijd nog naar de plaatselijke drogist om een insectenwerende spray of crème te halen.  Breng deze middelen aan op onbedekte huid om muggen op afstand te houden.

De beet behandelen

Hoewel je de nodige maatregelen misschien hebt genomen, kun je niet uitsluiten dat je door een mug wordt gestoken. Wat betreft het verlichten van jeuk na een muggenbeet, zijn er verschillende middelen die kunnen helpen. Plaats bijvoorbeeld een koud kompres of een ijsblokje op de muggenbeet om de zwelling en jeuk te verminderen. Het aanbrengen van pure aloë vera gel op de beet kan ook helpen om de jeuk te verzachten en de huid te hydrateren. Een ander middel is Tea Tree olie. Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen kan het aanbrengen van verdunde tea tree olie op de beet de jeuk verminderen.

Meer blogs lezen? Lees dan De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl of waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie.

Recent

5 redenen waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie

4 april 2024

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

29 januari 2024

Wat doen anabolen met je lichaam?

26 januari 2024

De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl

8 januari 2024

Meer in deze categorie

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

|

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

|

Social media en drugsgebruik

|

Hoe organiseer je het beste personeelsuitje?

|
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!