Autisme en relaties: zo ga je ermee om

21 december 2022
|
215
autisme

Autisme is de verzamelnaam voor bepaalde gedragskenmerken. Gedragskenmerken die duiden op verschillende gedragingen, zoals handelen en bewegen. Vaak wordt autisme aangeduid met kwetsbaarheid op sociale interactie, communicatie en flexibiliteit. Bij personen met autisme is de zintuigelijke prikkelverwerking anders, dan bij de meeste mensen. Ook wordt informatie op een andere manier gefilterd en geïntegreerd. Autisme kan daarom lastig zijn, in een relatie. Vaak vindt deze groep het lastig om zich te kunnen uiten. In deze blog lees jij, hoe je kunt omgaan met autisme in relaties.

Hoe ga je met autisme om, in een relatie?

Personen met gedragskenmerken van autisme, vinden het vaker lastig om zich te uiten. Het kan daarom lastig zijn, voor de ander om te kunnen helpen. Ook weet de ander vaak niet heel goed, wat er aan de hand is. De ander wilt de persoon met de gedragskenmerken vaak helpen, alleen kan het lastig zijn. Het is voor de persoon met de gedragskenmerken belangrijk, om goed te luisteren naar de ander. Het is ook belangrijk om de emoties te kunnen benoemen. Dan weet de ander ook waar je aan toe bent. Belangrijk is ook om misverstanden en miscommunicatie bespreekbaar te maken. Probeer zaken niet in je te houden. Op het moment dat je erover praat, zullen zaken beter kunnen worden opgelost. Tevens zal er ook een hele hoop druk van jouw lijf afgaan.

Gerelateerd nieuws  Verhuizen naar het buitenland: hier moet je aan denken

Inlevingsvermogen is belangrijk bij autisme in relaties

Het is ook belangrijk om empathie en inlevingsvermogen te tonen, tijdens de relatie. Dit zal vanuit beide kanten moeten komen. In elke relatie zal er een andere invulling aan worden gegeven. Op het moment dat dit niet aanwezig is, kunnen er misverstanden ontstaan in de relatie en kan dit voelen als een zware deken op de relatie. Dus zorg ervoor, dat je begrip hebt voor elkaar. Ben duidelijk en weet wat de ander wilt.

Dit was het dan! De blog die jou uitleg gaf, over hoe je kunt omgaan met autisme in relaties. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “dit is een online marketingfunnel“ of “opgaan voor een scooter rijbewijs

Recent

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

29 januari 2024

Wat doen anabolen met je lichaam?

26 januari 2024

De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl

8 januari 2024

Social media en drugsgebruik

5 januari 2024

Meer in deze categorie

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

|

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

|

Social media en drugsgebruik

|

Hoe organiseer je het beste personeelsuitje?

|
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!