Autisme en relaties: zo ga je ermee om

21 december 2022
|
52
autisme

Autisme is de verzamelnaam voor bepaalde gedragskenmerken. Gedragskenmerken die duiden op verschillende gedragingen, zoals handelen en bewegen. Vaak wordt autisme aangeduid met kwetsbaarheid op sociale interactie, communicatie en flexibiliteit. Bij personen met autisme is de zintuigelijke prikkelverwerking anders, dan bij de meeste mensen. Ook wordt informatie op een andere manier gefilterd en geïntegreerd. Autisme kan daarom lastig zijn, in een relatie. Vaak vindt deze groep het lastig om zich te kunnen uiten. In deze blog lees jij, hoe je kunt omgaan met autisme in relaties.

Hoe ga je met autisme om, in een relatie?

Personen met gedragskenmerken van autisme, vinden het vaker lastig om zich te uiten. Het kan daarom lastig zijn, voor de ander om te kunnen helpen. Ook weet de ander vaak niet heel goed, wat er aan de hand is. De ander wilt de persoon met de gedragskenmerken vaak helpen, alleen kan het lastig zijn. Het is voor de persoon met de gedragskenmerken belangrijk, om goed te luisteren naar de ander. Het is ook belangrijk om de emoties te kunnen benoemen. Dan weet de ander ook waar je aan toe bent. Belangrijk is ook om misverstanden en miscommunicatie bespreekbaar te maken. Probeer zaken niet in je te houden. Op het moment dat je erover praat, zullen zaken beter kunnen worden opgelost. Tevens zal er ook een hele hoop druk van jouw lijf afgaan.

Gerelateerd nieuws  Low budget tuin ideeën

Inlevingsvermogen is belangrijk bij autisme in relaties

Het is ook belangrijk om empathie en inlevingsvermogen te tonen, tijdens de relatie. Dit zal vanuit beide kanten moeten komen. In elke relatie zal er een andere invulling aan worden gegeven. Op het moment dat dit niet aanwezig is, kunnen er misverstanden ontstaan in de relatie en kan dit voelen als een zware deken op de relatie. Dus zorg ervoor, dat je begrip hebt voor elkaar. Ben duidelijk en weet wat de ander wilt.

Dit was het dan! De blog die jou uitleg gaf, over hoe je kunt omgaan met autisme in relaties. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “dit is een online marketingfunnel“ of “opgaan voor een scooter rijbewijs

Recent

Vloer schuren? Deze 3 tips helpen je!

6 februari 2023

Leuk om te doen: raften in de Ardennen

3 februari 2023

Omzet verhogen; zo doe je dat!

3 februari 2023

Spiergel, een essentieel product voor atleten en fitnessbeoefenaars

2 februari 2023

Het belang van psychologische veiligheid op de werkvloer

24 januari 2023

Meer in deze categorie

Vloer schuren? Deze 3 tips helpen je!

|

Leuk om te doen: raften in de Ardennen

|

Het belang van psychologische veiligheid op de werkvloer

|

Wat kun je doen om je haar in model te houden?

|
,
© Copyright LTKMedia 2023
hello world!