3 weetjes over de Dalai Lama

1 mei 2023
|
135
3 weetjes over Dalai Lama

De Dalai Lama is de hoogste spirituele leider in het Tibetaanse boeddhisme. Het boeddhisme is een wijze met bijzondere tradities en dit zie je voornamelijk in het verre oosten terug komen. Zo leert het boeddhisme je een zuivere kijk te geven op je leven. Weet je niks af van het boeddhisme, maar lijkt het je wel interessant om bijvoorbeeld jouw overzicht in het leven op een rijtje te krijgen? Boek dan een Reiki behandeling in Sittard. De Dalai Lama is wereldwijd bekend en in deze blog lees je 3 weetjes over de Dalai Lama.

1.      De betekenis van Dalai Lama

‘Dalai’ betekent oceaan en ‘Lama’ betekent spirtueel leider of goeroe. Een Dalai Lama is de hoogste spirituele leider voor boeddhisten. Daarnaast strijd hij ook voor de vrijheid van Tibet en dit doet hij door de hele wereld over te reizen. Zijn boodschap spreekt hij de hele wereld rond over vrede en geweldloosheid. De Dalai Lama kreeg zelfs een Nobelprijs voor de Vrede in 1989.

2.      De eerste Dalai Lama

De eerste Dalai Lama werd geboren in 1391. Hij was een zoon van een nomandische familie in Centraal-Tibet. Zijn naam was Pema Dorjee. Hij studeerde Tibetaanse geschriften en ging op 14-jarige leeftijd naar het Narthang klooster en legde zijn gelofte af. Zijn naam werd veranderd naar Gedun Drupa. Gedun Drupa is 84 jaar geworden en stierf in 1474. Zijn opvolger, Sangye Phel, vertelde zijn ouders toen hij kon spreken dat zijn echte naam Pema Dorjee was. En zo volgde de opvolger van de eerste Dalai Lama.

Gerelateerd nieuws  Alles over de Opiumwet

3.      De veertiende Dalai Lama

In 1940 werd de veertiende Dalai Lama beëdigd. Tenzin Gyatso was destijds zes jaar toen hij beëdigd werd. Je wordt de Dalai Lama door reïncarnatie. Toen Tenzin Gyatso slechts twee jaar oud was werd hij door velen herkend als de vorige Dalai Lama, Thubten Gyatso. In 1950 werd de veertiende Dalai Lama ook bekrachtigd als een politieke leider van Tibet. Vanwege de Chinese invasie werd er iemand aangewezen om te leiden voor het volk. Doordat er een opstand volgde van het Tibetaanse volk tegen de Chinese bezetters ontvluchtte de Dalai Lama Tibet en tot op de dag van vandaag woont hij in Noord-India.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook een weekend yoga in Limburg.

Recent

Tips om gezond oud te worden

15 november 2023

Slimme verpakkingsmiddelen voor huis en tuinartikelen

15 november 2023

Hoe organiseer je het beste personeelsuitje?

14 november 2023

Mediagebouwen als monumentale panden

26 september 2023

5 Tips voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen

25 september 2023

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je het beste personeelsuitje?

|

5 Tips voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen

|
,

Eerste hulp bij muggen

|

De uitvinder van de mobiele telefoon

|
,
© Copyright LTKMedia 2023
hello world!