3 weetjes over de Dalai Lama

1 mei 2023
|
273
3 weetjes over Dalai Lama

De Dalai Lama is de hoogste spirituele leider in het Tibetaanse boeddhisme. Het boeddhisme is een wijze met bijzondere tradities en dit zie je voornamelijk in het verre oosten terug komen. Zo leert het boeddhisme je een zuivere kijk te geven op je leven. Weet je niks af van het boeddhisme, maar lijkt het je wel interessant om bijvoorbeeld jouw overzicht in het leven op een rijtje te krijgen? Boek dan een Reiki behandeling in Sittard. De Dalai Lama is wereldwijd bekend en in deze blog lees je 3 weetjes over de Dalai Lama.

1.      De betekenis van Dalai Lama

‘Dalai’ betekent oceaan en ‘Lama’ betekent spirtueel leider of goeroe. Een Dalai Lama is de hoogste spirituele leider voor boeddhisten. Daarnaast strijd hij ook voor de vrijheid van Tibet en dit doet hij door de hele wereld over te reizen. Zijn boodschap spreekt hij de hele wereld rond over vrede en geweldloosheid. De Dalai Lama kreeg zelfs een Nobelprijs voor de Vrede in 1989.

2.      De eerste Dalai Lama

De eerste Dalai Lama werd geboren in 1391. Hij was een zoon van een nomandische familie in Centraal-Tibet. Zijn naam was Pema Dorjee. Hij studeerde Tibetaanse geschriften en ging op 14-jarige leeftijd naar het Narthang klooster en legde zijn gelofte af. Zijn naam werd veranderd naar Gedun Drupa. Gedun Drupa is 84 jaar geworden en stierf in 1474. Zijn opvolger, Sangye Phel, vertelde zijn ouders toen hij kon spreken dat zijn echte naam Pema Dorjee was. En zo volgde de opvolger van de eerste Dalai Lama.

Gerelateerd nieuws  Checklist huis verkopen

3.      De veertiende Dalai Lama

In 1940 werd de veertiende Dalai Lama beëdigd. Tenzin Gyatso was destijds zes jaar toen hij beëdigd werd. Je wordt de Dalai Lama door reïncarnatie. Toen Tenzin Gyatso slechts twee jaar oud was werd hij door velen herkend als de vorige Dalai Lama, Thubten Gyatso. In 1950 werd de veertiende Dalai Lama ook bekrachtigd als een politieke leider van Tibet. Vanwege de Chinese invasie werd er iemand aangewezen om te leiden voor het volk. Doordat er een opstand volgde van het Tibetaanse volk tegen de Chinese bezetters ontvluchtte de Dalai Lama Tibet en tot op de dag van vandaag woont hij in Noord-India.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook een weekend yoga in Limburg.

Recent

5 redenen waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie

4 april 2024

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

29 januari 2024

Wat doen anabolen met je lichaam?

26 januari 2024

De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl

8 januari 2024

Meer in deze categorie

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

|

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

|

Social media en drugsgebruik

|

Hoe organiseer je het beste personeelsuitje?

|
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!