4 tips om geld te besparen

10 mei 2023
|
25
gas water en licht vergelijken

Iedereen wil het, geld besparen. Het leven wordt voor de meeste mensen duurder en duurder en een manier vinden om maandelijks geld te besparen is dan ook meer dan welkom. Of je nou probeert te besparen op boodschappen, of kiest voor je gas water en licht vergelijken, iedereen kan maandelijks geld besparen! In deze blog lees je hoe je dat doet.

Een plan maken

Allereerst is het verstandig om een plan te maken. In dit plan beschrijf je alle maandelijkse uitgaven die je maakt, hoeveel je precies verdient en waar het geld allemaal naartoe gaat. Zo creëer je een inzicht in je maandelijkse inkomsten en uitgaven en kun je een inzicht krijgen in de kosten waar je mogelijk op kunt besparen. Lees onze blog met 3 tips om inzicht te krijgen in je financiën, zo weet je precies hoe je moet beginnen met het proces van geld besparen.

Gas water en licht vergelijken

Veel mensen geven maandelijks te veel geld uit aan hun gas, water en licht. Ze hebben ooit een contract afgesloten en hier verder niet meer naar omgekeken, terwijl dit eigenlijk wel verstandig zou zijn geweest. Wellicht betaal je maandelijks voor energie die je helemaal niet gebruikt, of zit je bij een leverancier die veel te hoge prijzen hanteert. Het is daarom belangrijk om te denken aan je gas water en licht vergelijken met andere leveranciers. Zo kun je achterhalen of je niet te veel betaalt en kun je eventueel overstappen.

Gerelateerd nieuws  Met déze mijlpalen hangen we de vlag uit

Boodschappen

Een volgende post waar veel mensen op zouden kunnen besparen zijn de wekelijkse boodschappen. Vaak is het een stuk makkelijker om te besparen op je boodschappen dan je denkt en wanneer je dit iedere keer kunt doen, zul je al gauw een verschil in je portemonnee gaan merken. Het is uiteraard makkelijk om te kiezen voor de goedkopere huismerken wanneer je boodschappen doet, in plaats van al die dure merken. Ga dus eerder voor de goedkopere producten, of producten die in de aanbieding zijn wanneer je boodschappen doet. Zo kun je wellicht zelfs ook nog eens gezonder leven.

Abonnementen en verzekeringen

Ook op je maandelijkse abonnementen en verzekeringen kun je vaak gemakkelijk besparen. Sommige mensen hebben een abonnement op alle streamingsdiensten, terwijl ze er maar een of twee gebruiken! Ga dus goed na welke abonnementen je allemaal hebt lopen en of je niet onnodig verzekerd bent. Zo kun je vaak gemakkelijk iedere maand besparen zonder dat je ergens écht op hoeft in te leveren.

Recent

Belangrijke hulpmiddelen voor accountants

26 mei 2023

Maak je huis en tuin zomerklaar

26 mei 2023

Checklist huis verkopen

22 mei 2023

Wat kun je doen tegen een verminderende eetlust?

15 mei 2023

Het creëren van een rustgevende Japanse interieurstijl

9 mei 2023

Meer in deze categorie

Belangrijke hulpmiddelen voor accountants

|

Maak je huis en tuin zomerklaar

|

Checklist huis verkopen

|

Het creëren van een rustgevende Japanse interieurstijl

|
© Copyright LTKMedia 2023
hello world!