Wat kun je doen tegen een verminderende eetlust?

15 mei 2023
|
22
verminderende eetlust

Heb jij soms last van een verminderende eetlust en weet je niet wat je er tegen kunt doen? Vaak heeft een verminderende eetlust een aantal oorzaken waardoor je geen zin hebt om te eten. Maar toch heeft je lichaam voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. In deze blog lees je wat je kunt doen tegen een verminderende eetlust.

Mogelijke oorzaken verminderende eetlust

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken die ervoor zorgen dat je eetlust wordt verminderd. Als je ziek bent heb je vaker last van een verminderende eetlust, omdat je je niet lekker voelt en vaak niet aan eten kunt denken.  Het kan ook zijn dat je weinig beweegt op een dag en daardoor ook weinig brandstof in je lichaam verbruikt. Ben je vaak somber of moe? Dit heeft ook effect op je eetlust, waardoor je minder zal gaan eten. Vaak heeft een verminderende eetlust een oorzaak, dus ga bij jezelf na wat is de oorzaak en kan ik hier eventueel iets aan doen? Je kan ook met THC je eetlust opwekken, zodat je meer honger krijgt. Wil je meer weten over THC? Lees dan deze pagina.

Zorg voor een ritme

Eet je elke dag op andere tijden? Het kan helpen om elke dag te proberen om op dezelfde tijdstippen te eten. Zo houd je regelmaat en zorg je voor een ritme om te eten. Dit kan je ook helpen als je een verminderende eetlust hebt om toch op de tijden dat je gaat eten, iets kleins kan eten. Het kan zijn dat je lichaam op een begeven moment gaat aangeven dat het tijd is om te gaan eten.

Gerelateerd nieuws  Deelauto wordt steeds populairder

Maak eten leuk

Misschien denk je hier niet meteen over na, maar als je eten mooi opgediend is en als het lekker ruikt zorgt dat er wel voor dat je meer zin krijgt in je eten. Als je meer aandacht besteed aan het lekker maken van je eten en het opdienen van je eten dan gaat dit er zeker voor zorgen dat je eetlust meer wordt. Koop een aantal leuke borden of dek de tafel elke dag mooi op voor jezelf. Ga aan de slag met koken en probeer nieuwe gerechten uit. Denk ook aan het ontbijt of de lunch om hier genoeg aandacht aan te besteden!

Samen eten is gezelliger

Eet je vaker alleen? Of eet je ook wel eens samen met vrienden of familie? Als je vaak alleen eet dan raden wij je aan om vaker met gezelschap te eten. Samen eten is gezelliger dan alleen eten. Vaak ben je in gezelschap niet de hele tijd bezig met je eten, maar meer met de gesprekken die plaatsvinden tijdens het eten. Mensen zien eten zorgt er ook voor dat jij sneller zal gaan eten. Vraag je vrienden of ze langskomen om een hapje te eten of ga op bezoek bij je familie om gezellig te gaan eten.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook "Gezonder leven: hoe doe je dat?"

Recent

Belangrijke hulpmiddelen voor accountants

26 mei 2023

Maak je huis en tuin zomerklaar

26 mei 2023

Checklist huis verkopen

22 mei 2023

4 tips om geld te besparen

10 mei 2023

Het creëren van een rustgevende Japanse interieurstijl

9 mei 2023

Meer in deze categorie

5 redenen om te experimenteren in de slaapkamer

|
,

Gezonder leven: hoe doe je dat?

|
,

De leukste manieren om wooninspiratie op te doen

|

Snurken: hoe komt het en wat kun je ertegen doen?

|
© Copyright LTKMedia 2023
hello world!