Tips om je veiliger te voelen in je eigen woning

11 april 2023
|
227
veilig wonen

Je woning is een plek waar je je altijd veilig zou moeten kunnen voelen, maar dat is niet altijd het geval. Misschien heb je in het verleden wel eens een inbraak meegemaakt of heb je er nog niet alles aan kunnen doen om je huis optimaal te beveiligen. Wij geven een paar tips waarmee je er snel voor kunt zorgen dat je huis jouw veilige haven wordt.

Installeer goede sloten

Wanneer je net verhuisd bent en er nog heel wat geklust worden, kunnen de sloten nog al eens over het hoofd worden gezien. Dat vinden we jammer, aangezien juist dat het belangrijkste onderdeel is dat voor veiligheid zorgt. Begin dan ook niet meteen met het slopen van muren of verven, maar check alvast de sloten op en informeer bij een slotenmaker in Kerkrade naar alle opties. Controleer ook of deze überhaupt goed sluiten en vervang deze zo snel mogelijk, mocht dat niet het geval zijn.

Doe alsof je thuis bent

Dieven en inbrekers komen minder snel op je huis af als ze denken dat je thuis bent. Dat betekent niet dat je je huis niet meer kunt verlaten; je moet gewoon enkele trucjes toepassen waardoor ze kunnen denken dat er iemand thuis is. Laat bijvoorbeeld een lampje aan en zorg ervoor dat je buren of familie je brievenbus legen als je op vakantie bent. Het kan ook helpen om de gordijnen ’s avonds te sluiten. Als inbrekers twijfelen of er iemand aanwezig is, zullen ze vaker het zekere voor het onzekere nemen en je huis voorbij lopen.

Gerelateerd nieuws  3 weetjes over de Dalai Lama

Maak het inbrekers niet te gemakkelijk

Zonder dat je het doorhebt, kun je het inbrekers enorm makkelijk maken om in jouw huis toe te slaan. Denk bijvoorbeeld aan containers die onder een raam of aanbouw staan. Hier kunnen inbrekers gebruik van maken als ze jouw huis binnen willen komen. Laat ook geen sleutels buiten liggen op voorspelbare plaatsen (denk aan de plantenbak naast de deur of onder de deurmat). Zorg er ook voor dat je tuin er netjes uitziet en dat jij vanuit je huis altijd goed uitzicht heb op je tuin en je omgeving.

Berg kostbaarheden goed op

Voor inbrekers wordt het natuurlijk interessant als ze zien dat cash geld en kostbare sieraden op je keukentafel liggen. Zo weten ze zeker dat er iets te halen valt. Berg kostbaarheden altijd op (desnoods in een kluis).

WIl je nog meer inspiratie voor een fijne woning? In deze blog vind je nog meer tips.

Recent

Hoe bepaal ik mijn budget voor een bruidsjurk?

20 juli 2024

Voertuigreclame: een krachtig instrument voor lokale marketing

4 juli 2024

Hoe verpakkingen bijdragen aan de merkidentiteit

28 mei 2024

5 redenen waarom contentmarketing belangrijk is voor jouw marketingstrategie

4 april 2024

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Meer in deze categorie

Voertuigreclame: een krachtig instrument voor lokale marketing

|

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

|

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

|

Social media en drugsgebruik

|
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!