Maak je huis en tuin zomerklaar

26 mei 2023
|
176
Alles over wonen en tuin

De zomer komt er weer langzaam aan. Dat betekent genieten met familie of vrienden in de achtertuin. Om zo goed mogelijk van jouw achtertuin te kunnen genieten is het belangrijk om jouw tuin zomerklaar te hebben. Ook je huis kan enkele aanpassingen gebruiken voor de zomer. In deze blog vertellen wij jou alles over wonen en tuin. Zo kun jij heerlijk genieten in de zomer!

Een lijstje maken

Het klinkt misschien als tijdverspilling, maar het is handig om een lijstje te maken. Maak een rondje door het huis of door de tuin om te kijken wat er gedaan moet worden. Het afstrepen van deze lijst geeft een heerlijk gevoel. Je zult merken dat het een voldaan gevoel geeft en je echt klaar bent voor de zomer.

Ben jij ook al zomerklaar voor alle festivals? Vind hier welke je echt niet mag missen!

De ramen lappen

Doordat het zonnetje op de ramen schijnt valt het op hoe vies je ramen eigenlijk zijn. Het wordt dus hoog tijd dat je de ramen gaat lappen voor de zomer eraan komt. De ramen lappen is geen leuke bezigheid, maar het geeft uiteindelijk een hoop voldoening. Zeem de ramen daarom grondig en neem de kozijnen ook een keertje mee. Mocht het nodig zijn, dan kun je het beste gelijk je gordijnen een keer uitwassen. Zo kan de zon door de heldere, schone ramen schijnen!

Zomerse decoratie

Heb jij nog een fleecedeken op de bank liggen? De kans is groot dat jij die in de zomermaanden niet meer gaat gebruiken. Was de fleecedekens en kussens daarom eens goed uit en berg ze op tot de winter weer gaat beginnen. Om de bank te decoreren kun je in de zomer het beste kiezen voor kussens met een lichtere kleur. Deze zorgen voor een zomerse sfeer in huis. Kies daarom voor frisse kleuren zoals lichtblauw, wit of beige.

Gerelateerd nieuws  De perfecte schoolfoto in Breda: de verschillende camera's

Laat het beddengoed luchten

De winterse dekens kunnen ook terug de kast in. Vervang daarom het flanellen dekbed overtrek voor een dekbed van luchtige stof. Maak het matras eens goed vrij van stof en laat de lakens en kussens even lekker uitwaaien in de frisse lucht. Je zult merken dat je een stuk beter slaapt in een fris bed met schone lakens!

Haal de tuinmeubelen naar buiten

Nu het zonnetje weer schijnt, is het heerlijk om in de achtertuin te kunnen zitten. Haal daarom de loungeset en stoelen weer uit het tuinhuis. Geef de tuinmeubelen een sopje, zodat deze volledig stofvrij zijn. Kijk ook of de tuinmeubelen voorzien moeten worden van een likje verf. Schuur daarom de meubels eerst een beetje op, maak ze stofvrij en geef ze weer een likje verf. Zo zorg je ervoor dat jouw meubels er weer als nieuw uitzien. Je zit de rest van de zomer heerlijk op jouw ‘nieuwe’ tuinmeubelen!

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook onze blog over belangrijke hulpmiddelen voor accountants of de beste schoonmaaktips.

Recent

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

16 februari 2024

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

29 januari 2024

Wat doen anabolen met je lichaam?

26 januari 2024

De voordelen van zwemmen: een duik in een gezondere levensstijl

8 januari 2024

Social media en drugsgebruik

5 januari 2024

Meer in deze categorie

Lustopwekkende voedingsmiddelen: wat werkt echt?

|

Het vervullen van je verlangens: seksleven interessanter te maken

|

Social media en drugsgebruik

|

Hoe organiseer je het beste personeelsuitje?

|
© Copyright LTKMedia 2024
hello world!